راه رفتن

الگوهای غیر نرمال در راه رفتن کودکان 

در سال های اول ممکن است برخی از اختلالات واضح در راه رفتن فرزندتان مشاهده کنید. اما نگران نباشید زیرا بسیاری از این اختلالات جزوی از روند تکامل کودک محسوب می شود و به مرور زمان اصلاح می شوند. البته این به این معنا نیست که کلا آن ها را نادیده بگیرید؛ بلکه باید پزشک اطفال آن را بررسی کنند زیرا برخی از این نشانه ها نیاز به مداخله ی پزشکی دارند. 

از الگوهای نرمال در راه رفتن کودکان که بخشی از رشد و نمو است؛ می توان به موارد زیر اشاره کرد: 

  • راه رفتن با انگشتان پا یا اصطلاحا Toe Walking که تا ٣ سالگی رایج است. 
  • راه رفتن به گونه ای که پنجه داخل باشد یا In-toeing gait بیشتر در سنین ٣ تا ٨ سالگی دیده می‌شود. که می تواند به دلیل آنتی ورژن فمور باشد. 
  • Metatarsus Adducts که معمولا در سن ٦ سالگی برطرف می شود. 
  • ژنو واروم یا همان زانوی پرانتزی که از بدو تولد تا حداکثر تا ١٨ ماهگی برطرف می شود. 
  • ژنو والگوس یا همان زانوی ضربدری که معمولا با In-toeing gait مشاهده می شود و تا سن ٧ سالگی برطرف می شود. 
  • صافی کف یا Flat foot پا بسیار شایع است. اگر صافی کف پا موجب برهم خوردن تراز مچ پا و زانو نباشد و نهایت تا ٦ سالگی برطرف شود؛ نیاز به درمان ندارد در غیر اینصورت اختلال محسوب می شود و نیاز به درمان دارد.  

اگر موارد ذکر شده بعد از محدوده سنی مورد انتظار باقی ماند و یا پیشرفت کرد و موجب درد و محدودیت عملکردی شد؛ نیاز به درمان دارد. 

کلینیک فنی ارتوپدی اریا پایا برای کودکان و بزرگسالان ساخت کفش طبی در کرج و کفی طبی با متد و متریال روز دنیا تولید می کنیم .

در اینجا می خواهیم چند تا از اختلالات راه رفتن را توضیح دهیم: 

Antalgic gait 

در این الگوی راه رفتن، فرد به علت کاهش درد حین راه رفتن وزن خود را کمتر روی بخش آسیب دیده می اندازد. 

می تواند به علت تروما، استئومیلیت نخاعی و یا آرتریت ایدیوپاتیک در نوجوانان باشد.

Circumduction gait 

 این اختلال به دلیل محدودیت در خم شدن و فلکشن زانو یا اختلاف طول دو پا  رخ می دهد.  

Ataxic gait 

اختلال راه رفتن آتاکسیک به دلیل اختلال در عملکرد مخچه رخ می دهد. علت بروز آن معمولا سکته مغزی، مسمومیت با الکل یا اعتیاد به الکل، و تحلیل رفتن مخچه است. 

Trendelenburg gait 

علت بروز آن ضعف عضله ابداکتور هیپ است. این گیت ممکن است در بیماری های Legg-Calve-Perthes، لغزش اپی فیز سر استخوان فمور، دیسپلازی پیشرونده ی مفصل ران، JIA مفصل ران، بیماری های عضلانی مثل درماتومیوزیت در نوجوانان یا میوپاتی ارثی و اختلالات عصبی مثل اسپینابیفیدا، فلج مغزی و آسیب نخاعی مشاهده شود. 

Toe-walking gait

همان طور که گفته شد راه رفتن روی انگشتان پا در کودکان عادی رایج است. با این حال، راه رفتن مداوم روی انگشت پا در بیماری عصبی اسپاستیک نورون حرکتی فوقانی مثل فلج مغزی دی پلژیک مشاهده می شود.

Steppage gait 

در بیماری نورولوژیک نورون حرکتی تحتانی مانند اسپینا بیفیدا، فلج اطفال و نوروپاتی های محیطی مانند بیماری شارکو ماری توث مشاهده شده می شود. 

Spastic gait 

اغلب در بیماری های عصبی نورون حرکتی فوقانی مانند فلج مغزی دی پلژیک یا کوادری پلژیک و سکته مغزی دیده می شود. 

Clumsy” gait 

این اصطلاح معمولاً برای توصیف اختلال در هماهنگی حرکتی مثل مهارت های حرکتی ظریف و درشت استفاده می شود. کودک ممکن است با زمین خوردن های مکرر، مشکل در مهارت هایی مانند لباس پوشیدن، غذا خوردن و ناتوانی های یادگیری روبرو شود. 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *